Türkiye, Afganistan'a 'İyilik Treni' Gönderecek

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Türkiye'nin Afganistan'a 700 tonluk iyilik treni göndereceğini duyurdu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan'a AFAD koordinasyonunda bir "iyilik treni" göndermeye hazırlandıklarını ifade ederek imkanı olan vatandaşlara da çağrıda bulundu.

 Erdoğan, "AFAD koordinasyonunda 10 STK'mızın desteğiyle bu ülkeye 700 ton gıda, giyim, sağlık, acil ihtiyaç ürünleri taşıyan bir iyilik treni göndermeye hazırlanıyoruz. STK'larımız ve vatandaşlarımızca temin edilecek bu ihtiyaç malzemeleri Afganistan'a ulaştırılacaktır. İmkanı olan vatandaşlarımızı katkıda bulunmaya davet ediyoruz." dedi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Kadim tarihi ve kültürel bağlarımızın bulunduğunu Afganistan'da yaşanan sıkıntılara bigane kalmıyoruz. Milyonlarca Afganlı kardeşimiz çok zor şartlarda hayata tutunma mücadelesi vermektedir. 13 milyonu çocuk olmak üzere 19 milyon kişinin acil gıda sıkıntısı olduğu bilinmektedir. Türkiye olarak Afganistanlı kardeşlerimizi yalnız bırakmamakta kararlıyız. 710 gıda, giyim, sağlık malzeme olarak söylüyorum acil ihtiyaç ürünleri taşıyan bir iyilik treni göndermeye hazırlanıyoruz.

İmkanı olan vatandaşlarımızı bu iyilik trenine katkıda bulunmaya davet ediyoruz."

recep Tayyip Erdoğan afganistan iyilik treni afganistana yardım afad