Türkiye Afganistan'a 75 Milyon Dolar Bağış Yapacacak

TAKİP ET

Afganistan Bağışçılar Konferansı'na katılan ülkeler, Afganistan'a 4 yıl içerisinde 12 milyar dolar yardım yapmayı vadetti.

Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde, BM, Afganistan ve Finlandiya'nın ev sahipliğinde dün başlayan 2020 Uluslararası Afganistan Konferansı'na katılan ülkeler ağır şartlar altında Afganistan'a 75 milyon dolar bağış yapmayı vadetti.

ABD, gelecek yıl için 600 milyon dolar bağış vaadinde bulunurken bu miktarın yarısına barış görüşmelerinde ilerleme şartına bağladı. Almanya da 510 milyon dolar bağış sözü vererek 20 yıl süren savaşın sonlanması için çabaların sürmesini istedi.

Türk Dışişleri Bakanlığı Güney Asya Genel Müdürü Büyükelçi Hakan Tekin de "Bugün, Afgan yetkililerle koordineli olarak proje bazlı kullanılmak üzere, Türkiye’nin önümüzdeki iki yıl için 75 milyon dolarlık taahhüdünü duyurmaktan mutluluk duyuyorum" diyerek Türkiye'nin 75 milyon dolar bağış yapacağını duyurdu.

türkiye afganistan dolar yardım bağış afganistan savaş ortadoğu haberleri bağışçı ülkeler birleşmiş milletler proje bazlı bağış savaşın sonlanması için bağış sözü türkiye afganistana 75 bin dolar bağış yapıyor fi