Türkiye: Alkolüme Dokunma

TAKİP ET

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tam kapanma kararında getirilen alkol yasağı Türkiye'nin gündeminde.

Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam saatlerinde açıkladığı tam kapanma kararından muaf olan kişi ve kurumlar listesi yayımlanmış ancak listede alkol satışına dair herhangi bir bilgi yer almamıştı. 

Genelgenin ardından akıllara gelen ''Alkol yasak mı?'' sorusu hakkında açıklama yapan Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, ilk açıklamasında tekel bayilerinin tam kapanma sırasında yasak kapsamına alınmadığını söylemiş ancak Aybaş'ın açıklamalarının ardından NTV Cumhurbaşkanlığı muhabiri Serkan Kaya 30 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında alkol satışının olmayacağını belirtmişti.

Kaya'nın açıklamasının ardından tekrar açıklama yapan Aybaş, bu kez alkol yasağının getirildiğini ve 17 Mayıs’a kadar içki satışı olmayacağını belirtmişti.

Vatandaş Yasağı Kabul Etmiyor, 'Karar Geçersiz'

Aybaş'ın açıklamalarından sonra gündem olan 'alkol yasağı'na sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi. 'Alkol yasağının' bir geçerliliği olmadığını ve genelgede böyle bir madde yer almadığını söyleyen sosyal medya kullanıcıları ''Alkolüme Dokunma'' etiketiyle sesini duyurmaya çalıştı. 

 

 

 

 

 

alkol yasağı dokunma tam kapanma genelge tekel bayi