'Türkiye Asimetrik Finansal Ultra Tüzel Organizmanın Saldırısı Altında' Diyen SETA Ekonomisti TCMB Meclisi Üyesi Yapıldı

TAKİP ET

Türkiye'nin "Asimetrik finansal ultra tüzel organizmanın saldırısı altında olduğunu" iddia eden SETA ekonomisti Mevlüt Tatlyer TCMB Meclisi Üyesi Oldu.

Merkez Bankası Olağan Genel Kurulu, evvelsi gün bir araya geldi. Genel Kurul toplantısında görev süresi dolan Merkez Bankası Banka Meclisi Üyesi Prof. Dr. Başak Tanınmış Yücememiş'nin görev süresi uzatılırken Mehmet Aktaş'ın görev süresi ise uzatılmadı. 

Aktaş yerine getirilen Mevlüt Tatlıyer'e ilişkin önemli bilgiler veren Halk TV yazarı Barış Soydan, "Mevlüt Tatlıyer ilginç bir kişi. Ya da ilginç fikirleri var diyelim. Türkiye’nin 'Asimetrik finansal ultra tüzel organizmanın' saldırısı altında olduğu görüşünde. 2018 yılında SETA tarafından yayınlanan 'Finansal Spekülasyonlar' başlıklı raporda, Türkiye'nin ABD ve AB eksenli 'Asimetrik finansal ultra tüzel organizmanın' askeri, siyasi, ekonomik ve kültürel hamleleriyle karşılaştığını anlatmış" dedi.

"Asimetrik Finansal Ultra Tüzel Organizma..."

"'Asimetrik finansal ultra tüzel organizma' neler yapmış diye soracak olursanız, rapora göre 'Finansal medya ve kredi derecelendirme şirketleri aracılığıyla Türkiye ekonomisinin gerçekte olduğundan çok daha zayıf gösterildiği bir meta-hikaye' üretmiş" diyen Soydan, raporda TCMB'nin 2014 yılında politika faizini 550 baz puan artırmasının "Asimetrik finansal ultra tüzel organizmanın yönlendirmesiyle alınmış bir karar" gibi anlatıldığını ve ekonomiye önemli zararlar verdiğinin iddia edildiğini belirtti.

"'Asimetrik finansal ultra tüzel organizma' Illuminati benzeri karanlık bir güç izlenimi doğuruyor. İnsan bu organizmanın kimlerden oluştuğu, nereden, nasıl yönetildiği konusunda bilgi sahibi olmak istiyor açıkçası. Ama raporda çok fazla bilgi yok. Tek bildiğimiz, ABD ve AB eksenli olduğu. Direkt devletlerin kontrolünde mi? Gizli servislerin işi mi? Rockefeller Ailesi gibi aileler mi işin içinde yoksa? Bilderberg gibi kurumlar mı yoksa?" diye soran Soydan, şu ifadelere yer verdi:

"Rockefeller Ailesi’nin ahı gitti, vahı kaldı. Rotschild Ailesi de aynı durumda. İktidara yakın medya bir ara sık sık 'İngiliz derin devleti'nde söz ederdi, o da Brexit’ten sonra düşüşte olmalı. Onlarla mücadele etmek kolay. Ama 'Asimetrik finansal ultra tüzel organizma' öyle mi? Bir kere asimetrik. Ayrıca ultra. Ve tüzel. Üçü bir arada."

Soydan'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

tcmb merkez bankası banka meclisi türkiye asimetrik finansal ultra tüzel organizmanın saldırısı altında diyen seta ekonomisti mevlüt tatlıyer