Türkiye Barolar Birliği'nde Kritik Seçim

TAKİP ET

Türkiye Barolar Birliği'nde başkanlık seçimi yapılıyor.

TBB’nin 36. Olağan Genel Kurulu Ankara’da yapılıyor. Çin virüsü salgını nedeniyle geçen yıl ertelenen Genel Kurul bugün ve yarın Ankara’da düzenleniyor.

Başkanlığa, mevcut başkan Metin Feyzioğlu ile Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan aday oldu.

2 gün sürecek Genel Kurul’da yarın yapılacak seçim ile TBB’nin yeni başkanı seçilmiş olacak.
 

Feyzioğlu: Biz Avukatız, Sorgularız, İtiraz Ederiz


Genel Kurul açılışında konuşan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, son yıllarda büyük bir ötekileştirme sorunu ile karşı karşıya olunduğunu belirterek, “Herkes adeta kamplara, mahallelere ayrıştırılmak isteniyor ardından ötekileştirme geliyor sonra da mahallelilerin birbirleriyle çatışması bekleniyor. Bunun sonucu birbirimizi anlamamaktır, empati duygusunu yitirmektir. Yaratılmak istenen, algıların gerçeklerin yerine geçmesidir. Dünyanın tüm renklerinin siyah ve beyaza sıkıştırılmasıdır. Oysa biz avukatız. Biz sorgularız, itiraz ederiz, doğru verilere dayanan fikirleri çatıştırırız çünkü biz daima gerçeği ararız. Biliriz ki gerçeğin ışığı fikirlerin çatışmasından doğar ve biliriz ki ön yargılar, gerçeğin en büyük düşmanıdır” dedi.
 

"Hiçbir Yurttaş Savunmasız Bırakılmayacak"


Instagram hesabından bir açıklama yayınlayan Erinç Sağkan ise, "Bu ülkede hiçbir baro, hiçbir avukat yalnız; hiçbir yurttaş savunmasız bırakılmayacak" dedi. 








 

türkiye barolar birliği erinç sağkan metin feyzioğlu seçim