Türkiye Barolar Birliği Yeni Başkanını Seçti: Erinç Sağkan

TAKİP ET

Erinç Sağkan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı seçildi.

Geçtiğimiz yıl ertelenen ve Ankara'da toplanan Türkiye Barolar Birliği 36. Olağan Genel Kurulu'nda Erinç Sağkan, Metin Feyzioğlu karşısında seçimi kazanarak Türkiye Barolar Birliği Başkanı oldu.

Seçimde Sağkan'ın 182, Feyzioğlu'nun ise 156 oy aldığı bildirildi.

Feyzioğlu: Allah'a Ismarladık

Seçim mağlubiyeti sonrasında bir açıklama yapan Feyzioğlu, şu ifadeleri kullandı::

"Türkiye Barolar Birliği 36. Genel Kurulu'nda Birlik Başkanı seçilen Sayın Av. Erinç Sağkan ile kurullara seçilen tüm meslektaşlarımı tebrik ediyorum. Seçimin mesleğimiz için hayırlı olması en büyük dileğim. Böyle olacağına da inanıyorum.

Benimle aynı listede yarışan meslektaşlarıma, birlikte uzun ve çok güzel bir yol yürüdüğüm canımdan öte yol arkadaşlarıma yürekten şükranlarımı sunuyorum. Yaradan şükürler olsun yollarımızı kesiştirmiş.

8,5 yıl yan yana çalıştığım, artık bir aile olduğumuz mesai arkadaşlarım, dostlarım, yol arkadaşlarım hakkınızı helal ediniz. 

Allah'a ısmarladık."
 
Sağkan Ankara Baro Başkanlığı seçimlerine de Demokratik Sol Avukatlar grubu adayı olarak girmiş ve aldığı 7 bin 227 oy ile başkanlığa getirilmişti.

Son dönemde AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yakın pozlar vermeye gayret eden eski Başkan Metin Feyzioğlu,  Genel Kurul açılışında yaptığı açıklamada "kutuplaşmaya karşı çıktığını" iddia ederek "Herkes adeta kamplara, mahallelere ayrıştırılmak isteniyor ardından ötekileştirme geliyor sonra da mahallelilerin birbirleriyle çatışması bekleniyor. Bunun sonucu birbirimizi anlamamaktır, empati duygusunu yitirmektir" demişti.

Türkiye Barolar Birliği'nde Kritik Seçim


Sağkan ise yayımladığı basın açıklamasında "çoklu baro" düzenlemesi ile baroların etkisizleştirilmeye çalışıldığını, "uslu avukat ve uysal baro" yaratılmak istendiğini belirterek Feyzioğlu'nun bu tavrı perde arkasından desteklediğini ileri sürmüştü.

Metin Feyzioğlu Kapalı Kapılar Ardında Çoklu Baroyu Destekledi İddiası


Anayasal haklarını kullanan baro başkanlarının Feyzioğlu tarafından suçlandığını hatta hedef gösterildiğini belirten Sağkan bu Genel Kurul'un tarihi bir eşik olduğunu kaydederek destek istemişti.

Sağkan adaylığını 53 baronun desteğini alarak ilan etmişti.

50'yi Aşkın Barodan Feyzioğlu'na Karşı Ortak Aday

erinç sağkan türkiye barolar birliği başkanı oldu