Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 'Kürdistan' Tartışması

TAKİP ET

Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık Komisyonu'nda HDP ve AKP milletvekilleri arasında "Kürdistan" tartışması yaşandı.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'na gelen Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sırasında AKP ve HDP'liler arasında "Kürdistan" tartışması çıktı.

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pegkgözegü "Kadınlara yönelik kolluk eliyle gerçekleştirilen ve cezasızlıkla sonuçlanan sadece işkence suçu değil, aslında daha kötü muamele, kasten ve hatta yaşam hakkı ihlalleri dahi gerek cezaevlerinde gerekse de toplumsal yaşam içerisinde kolluk güçleri tarafından, özellikle de Kürdistan’da yoğun işlenen suçlardır ve bu suçlara karşı herhangi bir yaptırım uygulanmıyor" deyince AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer araya girerek "'Kürdistan' diye bir şeyi kullanamazsınız" dedi.

Buna cevaben "Kürdistan bir coğrafya adıdır, gayet de güzel kullanıyorum" diyen Pekgözegü'ye HDP'li Habip Eksik "Bal gibi de kullanır Sayın Tamer" diye destek çıktı. Kayseri Milletvekili İsmail Tamer'in bu "şeyin" tutanaklardan çıkarılmasını istemesi üzerine Pekgözegü, "Gidin kendi Cumhurbaşkanınıza bakın, o da kullanıyor…Sen kim oluyorsun ki? Bana neyi yapacağımı, neyi yapamayacağımı diyemezsin" diye konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, daha önce bu gibi bölücü ifadelerin Meclis'te kullanılmasını savunmuştu.

türkiye büyük millet meclisi tbmm kürdistan tartışması ismail tamer kayseri Serpil Kemalbay Pegkgözegü akp hdp