Türkiye Cumhuriyeti 100 Yaşında!

TAKİP ET

Türk milletinin kan ve irfanla kurduğu Cumhuriyet'imiz 100 yaşına girdi.

Büyük Türk Başbuğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu ve sonrasındaki devrimleri, Cumhuriyet Halk Partisi Dördüncü Büyük Kurultayını açarken yaptığı konuşmada "Uçurum kenarında yıkık bir ülke… Türlü düşmanlarla kanlı boğuşmalar… Yıllarca süren savaş… Ondan sonra, içeride ve dışarıda saygı ile tanınan yeni vatan, yeni sosyete, yeni devlet (Sürekli alkışlar) ve bunları başarmak için aralıksız devrimler… İşte Türk genel devriminin bir kısa deyimi..." sözleriyle özetler. 

Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılışından sonra elde kalan topluluk artık Türk milleti olmuştur. 

Türlü düşmanlarla kanlı boğuşmalar sonrasında hür bir devlet olarak dünya sahnesinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti sadece Anadolu'daki Türklerin değil, Türkistan'daki, Balkanlar'daki, Kırım'daki, Kerkük'teki, Halep'teki, Kıbrıs'taki esir Türklerin de gözbebeği ve umudu olmuştur. 

Bu umut gün geldi Hatay'ı anavatana kattı gün geldi Kıbrıs'ı kurtardı gün geldi Türkistan'daki bağımsızlık hareketlerine örnek oldu. 

Bugün Türk milleti belki Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesi olarak ifade ettiği yerde değil; hala birçok Türk esaret altında yaşıyor. Hatta Türkiye Cumhuriyeti bile ekonomik ve sosyal hayatta türlü sorunlarla boğuşuyor. 

Tüm zorluklara karşı koyma, direnme gücünü işte bugün 100 yaşına giren Türkiye Cumhuriyeti veriyor. Gelecek yüzyıllarda da daha büyük bir azimle çalışıp Türk milletinin insanlığın öncüsü olmasını sağlayacağız.

Cehennemler kudursa ölmez nigahbanı olacağımız Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yaşını kutlarız! 

TamgaTürk

100 yaşında türkiye cumhuriyeti atatürk Atatürk Mustafa Kemal Atatürk türkiye cumhuriyeti 100 yaşında