Türkiye'de Deprem Riski En Düşük Şehirler Hangileri?

TAKİP ET

Deprem bölgesinde bulunan ülkemizde sık sık depremler meydana gelmektedir. Hem maddi hem de manevi zararları büyük olan bu felaketlere karşı ciddi adımlar almamız gerekiyor.

Geçmişte yaşanan ve yakın zamanda Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler, Türkiye'nin tam bir deprem ülkesi olduğunun en büyük kanıtı niteliğinde. Deprem kuşağında yer alan ülkemizde zaman zaman sarsıcı depremler meydana geliyor. Böyle bir durumda vatandaşların akıllarına en risksiz bölgerde yaşamak geliyor. Türkiye'de deprem riski en düşük iller hangileri?

Deprem Riski Düşük Şehirler Hangileri?

Ülkemizde deprem riski bulunan şehirler belirlenirken, bu şehirler beş farklı kategoride sınıflandırılıyor. Dördüncü ve beşinci kategoride yer alan şehirler deprem riski düşük olarak biliniyor. Ülkemizde dördüncü ve beşinci grupta bulunan deprem riski düşük şehirler: Aksaray, Konya, Edirne, Karaman, Kırklareli, Nevşehir, Ankara, Sinop, Giresun, Rize, Artvin, Niğde, Trabzon ve Adana.

Bu şehirler, diğer şehirlere göre daha az deprem riski içeriyor olsa da, deprem bölgesinde bulunan ülkemizde hangi şehirde yaşadığınız fark etmeksizin depremlere karşı önlem almanız gerekir.

Deprem kahramanmaraş depremi antakya hatay adana akp adıyaman milletvekili istanbul depremi en düşük riske sahip iller türkiyede nerede deprem olmaz türkiyedeki en güvenilir şehirler hangi şehirlerde deprem olmaz deprem riski en düşük olan şehirler