Türkiye'de Deprem Riski En Yüksek Şehirler Hangileri?

TAKİP ET

Deprem bölgesinde bulunan ülkemizde sık sık depremler meydana gelmektedir. Hem maddi hem de manevi zararları büyük olan bu felaketlere karşı ciddi adımlar almamız gerekiyor.

Geçmişte yaşanan ve yakın zamanda Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler, Türkiye'nin tam bir deprem ülkesi olduğunun en büyük kanıtı niteliğinde. Deprem kuşağında yer alan ülkemizde zaman zaman sarsıcı depremler meydana geliyor. Böyle bir durumda vatandaşların akıllarına yaşadıkları şehirlerin ne denki risk altında olduğu geliyor. Türkiye'de deprem riski en yüksek iller hangileri?

Türkiye deprem risk haritasına bakıldığında çok fazla şehrimiz yüksek deprem riski olarak nitelendirelen şehirler arasında yer alıyor. Bazı şehirlerimiz, fay hatları ile aralarındaki bağlantılara göre aynı anda iki veya üç risk bölgesinde yer alıyor. Hal böyle olunca, şehirlerin kendi içerisindeki yerleşim yerlerinin konumlarının çok önemli olduğunu bilmek gerekiyor. İşte deprem riski en yüksek olan şehirler:

Kocaeli

Bolu

Sakarya

Manisa

Aydın

Muğla

Bursa

Balıkesir

İzmir

Eskişehir

Kayseri

Kahramanmaraş

Denizli

Burdur

Kütahya

Erzincan

Erzurum

Bingöl

Hakkari

Osmaniye

Hatay

Tokat

Deprem Kahramanmaraş depremi deprem riski yüksek şehirler en tehlikeli şehirler hatay antakya istanbul depremi büyük marmara depremi