Türkiye'de Eğitim Gören Suriyeli Öğrenci, Suriye'de Şehit Olan Askerlerimiz İçin 'Görevini Yapıyor, Ölebilir' Dedi: Savcılık Kovuşturmaya Yer Olmadığına Karar Verdi

TAKİP ET

Erciyes Üniversite'sinde eğitim gören Suriyeli bir öğrenci, Suriye'de şehit olan kahraman askerlerimiz için ''O asker her an ölebilir. Görevini yapıyor'' ifadelerini kullandı. Savcılık ise hakkında suç duyurusunda bulunan Suriyeli öğrenci için kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Erciyes Üniversitesi'nde eğitim gören Suriyeli bir öğrenci, sosyal medya platformu İnstagram'da Suriye'de şehit olan kahraman askerlerimiz ile ilgili yaptığı hadsiz yorum ile aynı üniversitede eğitim gören Türk öğrencilerden tepki topladı. 

'Çünkü Asker O, Her An Ölebilir. Görevini Yapıyor'

Erunmedya isimli sosyal medya hesabının, Filistin için 3 günlük yas ilan edildiği haberini yapması sonrası bir Türk öğrencinin haberin altına yorum olarak ''Benim askerim Suriye'de şehit olurken neden yas ilan edilmedi? O zaman neredeydiler'' demesi üzerine Yana isimli Suriyeli öğrenci kendisine yanıt olarak ''Çünkü asker o, her an ölebilir. Görevini yapıyo sonuçta ama bu saldırıda masum insanlar, kadınlar ve çocuklar öldü :)'' ifadelerini kullandı.

 

Savcılık Kovuşturmaya Yer Olmadığına Karar Verdi

Kahraman şehitlerimiz için hadsiz söylemi ile aynı üniversitede eğitim gören Türk öğrencilerin tepkisini çeken Suriyeli öğrenci hakkında, Kadir Ö. isimli bir öğrenci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. 

 

Erciyes Üniversitesi'ne de çağrıda bulunmasına rağmen Suriyeli öğrenci hakkında bir karar alınmazken, savcılık ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

'Bizim Olduğunu İddia Ettiğimiz Devletimiz...'

Suriyeli öğrenci hakkında suç duyurusunda bulunan Kadir Ö., sürecin başından bugüne kadar yaşananları TamgaTürk'e anlattı.

''Erciyes Üniversitesi öğrencilerinin büyük çoğunluğunun takip ettiği sosyal medya hesabı olan "erunmedya" kullanıcı adlı hesap Filistin olayları sonrası ilan edilen 3 günlük yas haberini son dakika olarak paylaştı. Bu haberin altına bir Türk genci; "Benim askerim Suriye'de şehit olurken neredeydiniz?" şeklinde yorum yaptı. Profilinde Erciyes üniversitesinde okuğunu ve Suriyeli olduğunu açıklayan bir hesap bu yorumu yapan Türk gencine yanıt olarak; "Asker her an ölebilir, burada masum siviller ve çocuklar ölüyor." yazdı. Ben bu yanıtları görünce her vatandaşın yapması gerekeni yapıp internet üzerinden bütün ekran görüntüleriyle birlikte suç duyurusunda bulundum. Sadece bunlarla yetinmedim. Üniversite rektörü, Şehrin valisi ve belediye başkanlarına sosyal medyadan ve ulaşabileceğim her yerden konuyu insani bir dille anlattım ama hiçbirinden dönüş alamadım. Başvurumun üzerinden 1 ay geçtikten sonra savcılıktan evime tebliğ amaçlı yollanan zarfta Suriye uyruklu şahsın yaptığı yorumun TCK 301/2. Maddesinde düzenlenen "Devletin Askeri ve Emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçunun unsurlarını karşılamadığını, belirli bir zümreyi veya kesimi hedef almadığını ve ayrıca META Platforms Inc. şirketinin verileri paylaşmaması dolayısıyla kimlik bilgilerine erişilemediğini bu yüzden kovuşturmaya gerek olmadığını anlatan bir kağıt vardı. Türk milleti 2023 yılında 102 evladını şehit verirken bu topraklara iktidar tarafından yerleştirilen bu varlıkların bizim abilerimiz ve kardeşlerimiz hakkında böyle yorum yapabilmesi ve bizim olduğunu iddia ettiğimiz devletin buna göz yuman hukuk kararları alabilmesi bazı şeyleri kendi kafamızda sorgulamamız gerektiğini anlatıyor. Suriye uyruklu bu şahıs hesabını hâlâ aynı kullanıcı adıyla kullanıyor. Süleyman Soylu bakan olduğu yıllarda insanların yüzlerini okuyarak bütün kimlik bilgilerini önlerine seren uygulamayı gururla gösteriyordu; Bizim olduğunu iddia ettiğimiz devletimiz bu tür uygulamaları bizlerin rahatı için canlarını veren Duabey Onur Öztürkmen gibi şehitlerimizin hatırasına hakaret eden bu şahsın bulunması için kullanabilirdi ama bunun yerine bir kağıt parçasına kimlik bilgilerine erişemiyoruz yazmakla yetindiler.''

Erciyes Üniversitesi Suriyeli Şehit