Türkiye'de Yaşayan Bir Japon Erdoğan'a İtiraz Etti: Japoncada Öyle Bir Atasözü Yok

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uyaran Yoshi Enomoto, Erdoğan'ın aktardığı bir sözün Japon atasözü olmadığını söyledi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray'da gençlerle buluşmasında bir gencin Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'la ilişkilerin değişimine ilişkin sorusuna "Japonların, 'düşmanımız dahi olsa iplikle bağı sıkı tutun, koparmayın. Gün olur o bağ size tekrar lazım olur' diye atasözü vardır. Bunlar da bizim Müslüman kardeşlerimiz. Bazen nasıl ailenin içerisinde patırtı gürültü oluyorsa aramızda bizim de böyle bazı sıkıntılar yaşandı ama biz bu sıkıntıları şimdi aştık. Gerek Suudi Arabistan'la gerek Abu Dabi yönetimiyle bunları aşarak süratle ticari ilişkilerimizi, sanayi, savunma sanayi, kültürel, turizm bütün bunlara yönelik şimdi planlama yaptık, adımlarımızı atıyoruz" yanıtını verdi.

Türkiye'de yaşayan bir Japon olan Yoshi Enomoto, Erdoğan'ın Japon atasözü olduğunu iddia ettiği sözün bir Japon atasözü olmadığını yazdı.

Twitter hesabından Gerçek Gündem'in ilgili haberini alıntılayarak Erdoğan'ı etiketleyen Enomoto, "Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu kelimeyi internette Japonca olarak defaatle aradım. Hatta birkaç Japon atasözü sözlüğüne baktım. Fakat böyle bir Japon atasözü olmadığını gördüm. Saygılarımla" ifadelerini kullandı.
 

türkiyede türkiye yaşayan bir japon recep Tayyip Erdoğan itiraz etti japoncada öyle atasözü yok yoshi enomoto