Türkiye'den Almanya'ya İltica Başvuruları Yüzde 203 Arttı

TAKİP ET

Türkiye'den Almanya'ya yapılan iltica başvurusu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 203 arttı.

 

Federal Göç ve Mülteci Dairesi'nin (BAMF) açıkladığı sayılara göre, bu yılın ilk yedi ayında Türkiye'den Almanya'ya yapılan iltica başvuruları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 203 arttı.

Federal Göç ve Mülteci Dairesi (BAMF), Temmuz ayına ilişkin iltica başvuru istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Bu verilere göre, bu yılın ilk yedi ayında Almanya'ya yapılan iltica başvuruları, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 78 oranında artış gösterdi. Sadece Temmuz ayında ise BAMF'a 23,674 yeni iltica başvurusu yapıldı. Bu, geçen yılın Temmuz ayına kıyasla yüzde 79'luk bir artış anlamına geliyor.

Ocak ayından Temmuz sonuna kadar toplamda 188,967 iltica başvurusunun yapıldığı açıklandı. Başvurularda en yüksek payı Suriye, Afganistan ve Türkiye vatandaşları oluşturuyor. Türkiye'den yapılan başvurularda ise en dikkat çekici artış görüldü. Bu yılın Ocak-Temmuz döneminde, Türkiye'den toplamda 23,846 iltica başvurusu kaydedildi. Bu da geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 202.9'luk bir artış anlamına geliyor. Türkiye'den Almanya'ya iltica başvurularının 12,174'ü şu ana kadar sonuçlandı. BAMF verilerine göre, Türkiye'den gelen iltica başvurularının kabul oranı yüzde 15 olarak belirlendi.

Türkiyeden Almanyaya iltica iltica Almanya