Türkiye'den Milyarlarca Lira Kazanan Netflix ve Starbucks, Depremi Görmezden Geldi

TAKİP ET

Türkiye'de on binlerce şubesi bulunan Netflix'in, yüzlerce şubesi bulunan Starbucks'ın Kahramanmaraş'ta gerçekleşen depremleri görmezden gelmesi, tepki çekti.

6 Şubat'ta sabaha karşı saat 04.17'de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 ve saat 13.24'te Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 10 ilde etkili olan depremler sonucunda 6 binden fazla bina yıkıldı, binlerce kişi hayatını kaybetti.

Depremzedeler ve enkaz altında mahsur kalan vatandaşlar için yardım çalışmaları devam ediyor. 

Türkiye'de milyonlarca abonesi bulunan Netflix, Spotify ve Disney, tüm dünyanın gündemine olan ülkemizdeki deprem felaketini görmezden geldi. 

Türkiye'de 2 milyonun üzerinde abonesi bulunan Disney'in CEO'su Bob Iger, taziye mesajı yayınlamadı, bağış kampanyasına ilişkin açıklamada bulunmadı.

Aynı şekilde İsveçli müzik platformu Spotify, Türkiye'de milyonlarca abonesi olmasına rağmen deprem felaketine sessiz kaldı. 

Netflix Türkiye'nin 3,5 Milyon Abonesi Bulunuyor

3,5 milyon abonesi ile rekor kıran Netflix Türkiye, dizi ve film tanıtımları için her gün paylaşım yapmasına rağmen, deprem gününden itibaren hiçbir paylaşım yapmadı. Bunun yanı sıra, Netflix CEO'ları Ted Sarandos ve Reed Hasting de herhangi bir taziye mesajı yayınlamadı. 

Starbucks'tan da Ses Yok

Türkiye'de 600 şubesi, milyonlarca müşterisi ve binlerce çalışanı bulunan Starbucks, deprem felaketi için bağış yapmayı bırakın, taziye mesajı dahi yayınlamadı.

Tepkiler Büyüyor

Türkiye'deki büyük felakete sessiz kalan devasa firmalara karşı vatandaşlar boykot kampanyası başlattı. 

Netflix Spotify Disney Boykot Starbucks