Türkiye Depremlerle Boğuşurken Diyanet 9,1 Milyon Liralık Kitap Bastırmış

TAKİP ET

Türkiye'nin depremlerle boğuştuğu sırada Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 15 Şubat-8 Mart tarihleri arasında yaptığı ihalelerle 9 milyon TL'den fazla para harcadığı tespit edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın son dönemde yaptığı ihalelerle 9 milyon TL'den fazla para harcadığı tespit edildi. 

BirGün gazetesinden Mustafa Bildircin'in haberine göre, 15 Şubat-8 Mart tarihleri arasında gerçekleşen dört ihale için sözleşmeler imzalandı. Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi tarafından koordine edilen ihalelerin toplam sözleşme bedeli 9 milyon 196 bin 804 TL olarak açıklandı.

İlk ihale, "Kur'an Yolu Türkçe Meal ve Tefsir" adlı eserin basım hizmet alım işi olarak gerçekleşti. Diyanet, 30 bin adet basılması planlanan eser için bir matbaa şirketiyle 7 milyon 579 bin 254 TL'lik anlaşma yaptı.

Sözleşme bedeli 774 bin 550 TL olan ikinci ihale ise 21 Şubat tarihinde imzalandı. Bu ihale kapsamında bastırılacak kitaplar arasında "Kakao Ağacı, Minik Kalbim Kur'an'la Buluşuyor, Kainatta Harika Şeyler Oluyor, Minik Oruç Yıldızı" ve "Hükümdar Peygamberler" yer aldı.

Diyanet'in imzaladığı diğer iki ihale ise "Orta Boy İngilizce Kur'anı Kerim" ve "Altı Eserin Basım Hizmet Alımı" olarak kaydedildi. İhalelerin sözleşme bedeli sırasıyla 395 bin TL ve 448 bin TL idi.

diyanet diyanet işleri başkanlığı ihale kitap bastırmış deprem