Türkiye ile Bulgaristan'dan Karşılıklı Adımlar: Seyahat için Aşı Kartı Yeterli

TAKİP ET

Türkiye ile Bulgaristan, ülkeye girişlerde karşılıklı olarak benzer uygulamalar başlattı. Buna göre her iki ülkenin vatandaşları için PCR testinin yanı sıra artık aşı kartı da tek başına yeterli olacak.

Bulgaristan, ülkeye girişte, Türk vatandaşlarına PCR testini şart koşmasının yanı sıra sadece aşı kartıyla da girişi mümkün kılan bir uygulama başlatmıştı. Ardından Türkiye de buna karşılık Bulgaristan vatandaşlarına, PCR testi ibraz etme zorunluluğunu kaldırdı. Bulgaristan'dan Türkiye'ye girişler, PCR testinin yanı sıra yalnızca aşı kartının da ibraz edilmesiyle artık daha kolay.

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan soydaşımız Sunay Yamaç, uygulamayı çok yerinde bulduğunu belirterek, "Bulgaristan'ın Haskova şehrinden geliyorum. Şu andan itibaren aşı kartıyla girişler başladı. Bu uygulamayı çok yerinde buldum. Ben Bulgaristan'da aşılarımı tamamladım. Her hangi bir sıkıntı yaşamadan aşı kartımı göstererek Türkiye'ye giriş yaptım" dedi. Barış Özdölevay ise, "Bu uygulamayı çok güzel buluyorum. Daha önce çok zor oluyordu, şimdi bu kararla birlikte daha rahat ülkeye giriş çıkış yapabileceğiz" diye konuştu.

Başka bir soydaşımız Kasım Çavuşoğlu, "Bulgaristan'da PCR testini yaptırmıştım tam ülkeye giriş yaparken beni polis durdurdu, son dakika haberini bana verdi, 'aşı kartıyla ülkeye giriş yapabileceğimi söyledi' iyi ki aşı kartımı yanıma almışım, aşı kartıyla Türkiye'ye giriş yaptım. Bu uygulama sayesinde Edirne'de esnaf canlanacak, Türkiye canlanacak" dedi.

 

Türkiye Bulgaristan Yurt dışı seyahat aşı kartı PCR testi Bulgaristan Türkleri Edirne Haskova Batı Trakya çin virüsü koronavirüs covid-19 kovid-19