Türkiye ile İran Arasında 10 Yeni Anlaşma İmzalandı: Teröre Karşı Birlik Olma Mesajı Verildi

TAKİP ET

Türkiye ile İran arasında 10 yeni anlaşma imzalandı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Reisi ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 8. Toplantısı kapsamında faşist molla rejiminin hakim olduğu İran'ın Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Türkiye'ye ziyaret düzenledi.

Toplantı beraberinde Türkiye ve İran arasında 10 yeni anlaşma imzalanırken ortak basın toplantısı düzenleyen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, teröre ve birçok konuya ilişkin birliktelik mesajı verdi.

Basın toplantısından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

'Aldığımız Kararlar Bölgemizin Refahı Açısından da Büyük Önem Taşıyor'

''Kirman’da 3 Ocak’ta meydana gelen menfur terör saldırısını bir kez daha lanetliyorum. Bu vesileyle Türkiye’nin terörle mücadelede İran’ın yanında olduğunu tekrar ifade etmek istiyorum. Komşumuz İran ile ilişkilerimizi karşılıklı güven ve müşterek menfaatler temelinde derinleştirmeye önem veriyoruz. Görüşmelerimizde bu iradeyi bir kez daha teyit ettik. Aldığımız kararlar bölgemizin refahı açısından da büyük önem taşıyor.

'İran ile Münasebetlerimizin Geliştirilmesine Yönelik Olarak 10 Yeni Anlaşmaya İmza Attık'

Gazze'de yaşanan İsrail saldırıları başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ele aldık. İkili gündemimizde yer alan konularda, görüş alışverişinde bulunduk. Bölgemizin güvenliğini ve istikrarını daha fazla tehdit edecek adımlardan sakınılmasının önemi üzerinde mutabık kaldık. İsrail'in Gazze'ye insanlık dışı saldırılarının son bulması, adil ve kalıcı barışın tesisine yönelik ivedi adımlar atılması ihtiyacını ele aldık. Terörle mücadelede komşumuz İran'ın desteğinin artarak devam etmesinin önemini bir kez daha vurguladık. İş birliğimizin güçlendirilmesinin önemine değindik. 10 yeni anlaşmaya imza attık. Sayın Reisi ile Suriye, Filistin, Irak, Güney Kafkasya'da yaşananlar hakkında fikir alışverişinde bulunduk.

İran ile münasebetlerimizin geliştirilmesine yönelik olarak 10 yeni anlaşmaya imza attık.

Filistin hem İran'ın hem de Türkiye'nin odağında yer alıyor. Dışişleri Bakanlarımız dün BMGK'da Gazze oturumlarına katıldılar. Gazzeli kardeşlerimizin güvenliğini temin etmeye yönelik gayretlerimizi sürdürdüler. Türkiye olarak 7 Ekim'den beri 26 bin tonu un olmak üzere toplam 30 bin tondan fazla insani yardım malzemesini El Ariş'e gönderdik.''

'İran ve Türkiye Dost ve Kardeş İki Ülkedir'

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar ise şu şekilde:

''İran ve Türkiye dost ve kardeş iki ülkedir.''

Ayrıntılar Geliyor...

türkiye iran ibrahim reisi recep tayyip erdoğan anlaşma imzalandı