Türkiye ile Suudi Arabistan Arasında Tarımda İşbirliği Mutabakatı İmzalandı

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanlığı Suudi Arabistan ile yaptığı mutabakatla tarımda işbirliği sağlayacak.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suudi Arabistan ile yaptığı " Tarım Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı" ile tarım alanında teknolojilerin geliştirilmesi,  iklim değişikliğine uyum, verimlilik, hayvancılık, bitki tohumları, su kirliliği gibi pek çok konuda iş birliğini öngören bir anlaşma imzaladı. 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sosyal medya hesabından, "Görüşmemiz sonunda imzaladığımız Tarım Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı'nın hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde açıklamada bulundu. 

Söz konusu alanlarda işbirliğini güçlendirmek  ve geliştirmek için gerekli yöntem ve önlemlerle ilgili danışılmak üzere çalışma grubu oluşturulması ve bu grubun, ihtiyaç duyulduğunda her iki ülkede de toplantılar yapması öngörülüyor.

2015 yılında da Bakanlar Kurulu Kararıyla "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sudan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında İkili Tarımsal İşbirliği ve Ortaklığına İlişkin Anlaşma"ya dayanılarak "Türk Sudan Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi" kurulmuş ve geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile tasfiye edilmişti. 

Türkiye'nin Sudan'da Tarım Yapma Hayali Sona Erdi

tarım tarım ve orman bakanlığı tarım ve orman bakanı ibrahim yumaklı suudi arabistan hayvancılık