Türkiye İşçi Partisi Seçimlere Kendi Amblemiyle Girme Kararı Aldı

TAKİP ET

TİP, seçimlere kendi amblemi ile ittifak çatısı altında girmeye karar verdi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay'da düzenlenen parti meclisi toplantısının ardından Kürtçü HDP'nin 'emek ve özgürlük ittifakı'na ilişkin önerisine şerh koydu. TİP, toplantı sonrasında, seçimlere kendi amblemi ile ittifak çatısı altında girmeye karar verdi.

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre, TİP'in kararı parti örgütlerinden gelen raporlar ve saha araştırmaları sonucunda alındı. Partinin, kendi amblemleri ve adayları ile seçime gireceği iller de belirlendi.

TİP'in kararları, 'emek ve özgürlük ittifakı' toplantısında ittifak ortaklarına iletilmek üzere önerildi. Toplantının sonuç bildirgesinde, TİP'in kararının nedenleri ve sonuçları hakkında bilgi verilmesi bekleniyor.

TİP parti meclisi toplantısında, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'millet ittifakı' adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının desteklenmesi yönünde değerlendirmeler yapıldı ve bu fikre sıcak bakıldığı tespit edildi. TİP'in merkez yürütme kurulu, bu konuyu ele almak ve son kararı vermek üzere görevlendirildi. Ayrıca, TİP, bu öneriyi ittifaka sunmayı da kararlaştırdı.

tip türkiye işçi partisi hdp emek ve özgürlük ittifakı kemal kılıçdaroğlu