Türkiye Kabil Havalimanı'nın Güvenliği Konusunda Rol Üstlenmeyecek

TAKİP ET

İsmi açıklanmayan iki Türk yetkili, Kabil Havalimanı'nın güvenliği konusunda Türk birliklerinin rol almayacağını açıkladı.

Reuters'a konuşan iki Türk yetkili, Türkiye'nin Kabil Havalimanı'nın güvenliğinin sağlanması konusunda bir katkı sağlamayacağını açıkladı.

İsmi belirtilmeyen yetkililer, NATO'nun Afganistan'dan çekilmesi sonrasında Kabil Havalimanı'nın güvenliğini sağlama konusundaki risklerin Havalimanı dışında gerçekleştirilen bombalı saldırıların ardından daha da belirgin hale geldiğini söyledi.

NATO'nun Afganistan misyonunun bir parçası olan Türkiye, Kabil Havalimanı'nın güvenliği konusunda 6 yıldır görev üstleniyordu.

İttifak güçlerinin Afganistan'dan çekilmeye başlamasıyla birlikte Havalimanı'nın güvenliği konusunda sorumluluk almak için Türkiye ABD ile görüşmeye başlamış, taraflardan bu konuda anlaşma sinyali veren açıklamalar gelmişti.

Kabil Havalimanı dışında IŞİD tarafından gerçekleştirilen terör saldırıları neticesinde 180'den fazla insan hayatını kaybetti, 150'den fazla insan yaralandı.

Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD'den gelen açıklamalarda saldırılara rağmen tahliyelerin sürdürüleceği bildirildi.

Türkiye Kabil Havalimanı'nın Güvenliği Konusuna Rol Üstlenmeyecek