Türkiye Kaçak Göçmen Cenneti Olmuş: 4 Bin 568 Kaçak Göçmen Yakalandı

TAKİP ET

Kalkan-4 operasyonları kapsamında 4 bin 568 kaçak göçmen yakalandı.

37 ilde kaçak göçmenlere düzenlenen Kalkan-4 operasyonlarıyla 192 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 4 bin 568 kaçak göçmen yakalandı. 

AKP'li İçişleri Bakanı Yerlikaya, 37 ilde düzenlenen Kalkan-4 operasyonlarında, polis ve jandarma ekiplerince 192 kaçak göçmen organizatörünün ve kaçmayı bekleyen 4 bin 568 kişinin yakalandığını söyledi. Bakan Yerlikaya şu ifadeleri kullandı: 

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye kalkışan insan kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz. Bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz." 

192 göçmen kaçakçılığı organizatöründen 41'inin tutuklandığı, 7'si hakkında adli kontrol kararı verildiğini; diğerlerinin ise işlemlerinin sürdüğünü belirtti. 

Yerlikaya operasyonlara katılan ekipleri şöyle teklif etti: 

 "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye kalkışan insan kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz. Bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Operasyonları koordine eden valilerimizi, operasyonları düzenleyen jandarmamızı ve polisimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz aralıksız biçimde azim ve kararlılıkla sürdürülecektir" 

 (DHA)

kaçak göçmen ali yerlikaya içişleri bakanı göçmen kaçakçılığı