Türkiye Kuşak ve Yol Girişimi'ne İlişkin Bir Belgeye İmza Atan İlk Ülke Oldu

TAKİP ET

Mevlüt Çavuşoğlu'nun Çin seyahatinde Kuşak ve Yol Projesi ile ilgili "bir belgeye" imza attığı öğrenildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Çin'e seyahat etti. Dün gerçekleştirilen Wang Yi-Mevlüt Çavuşoğlu görüşmesine ilişkin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ikili ilişkiler ve bölgesel konuların yanı sıra ekonomik işbirliği imkanlarının değerlendirildiği bildirildi. Ayrıca Uygur Türkleri ile ilgili Türkiye'nin hassasiyetinin de aktarıldığı belirtildi.

Çavuşoğlu'nun Çin seyahatine ilişkin AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hükümetinden başka bir açıklama yapılmazken Çinli gazeteci Shen Shiwei, Türkiye'nin bir belgeye imza attığını açıkladı.

Çin diktatörlüğünün propaganda faaliyetlerini sürdüren isimlerden biri olan Shen Shiwei'nin Twitter hesabından verdiği bilgilere göre Türkiye, Kuşak ve Yol Girişimi'ne ilişkin bir belgeye imza atan ilk ülke oldu. Söz konusu belgenin içeriği muamma. Çin, birçok dünya ülkesini "borç vererek" kontrolü altına aldı. Yolsuzluk bağımlısı hükümetleri ucuz kredilerle fonlayan Çin diktatörlüğü, borçlarını geri ödeyemeyen bu ülkelerin değerli varlıklarına el koyuyor. Türkiye'nin bu tuzağa düşme ihtimaline ilişkin TamgaTürk'te yayımlanan dosya haber için tıklayınız:

Çin'in Borç Tuzağı Diplomasisi ve Kanal İstanbul: Türkiye Tuzağa Düşecek mi?

türkiye çin kuşak ve yol çavuşoğlu wang yi belge