Türkiye - Mısır Görüşmeleri Tamamlandı!

TAKİP ET

Türkiye ve Mısır arasında 8 yıldan sonra tekrar başlayan diplomatik ilişkiler neticesinde gerçekleşen kritik görüşmeler tamamlandı. Görüşmelerin ardından Türkiye Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, görüşmelerin kapsamlı içerikte gerçekleştiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı, Mısır ile yapılan görüşmelerin tamamlandığını açıkladı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ve Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Sanad Loza başkanlıklarındaki heyetler arasında 2 gün süreyle Kahire’de gerçekleştirilen istikşafi nitelikli Türkiye ve Mısır istişareleri bugün tamamlandı.” ifadeleri kullanıldı. Görüşmelerin samimi havada ve kapsamlı içerikte gerçekleştirildiğine dikkat çekildi.

Doğu Akdeniz Vurgusu

Görüşmelerde ikili ilişkiler, Libya, Suriye ve Irak’taki durum başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı. Ayrıca Doğu Akdeniz’de barış ve güvenliğin sağlanması ihtiyacı konusuna değinildi. Tarafların istişarelerin bu turunun sonuçlarını değerlendireceği ve müteakip adımları kararlaştıracağı ifade edildi.

mısır türkiye doğu akdeniz