Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi: Rusya, Kırım'dan Çıkmalı

TAKİP ET

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonlarını durdurmasını, ülkeden askerlerini çekmesini, Donetsk ve Lugansk bölgelerini tanıma kararını geri çekmesini ve Kırım'ın işgaline son vermesini istedi.

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Rusya’nın Ukrayna’daki işgal hareketine yönelik kınama kararına ilişkin "Bu tarihi karardaki çağrı ve taleplerin kulak ardı edilmeyeceğini umuyor ve güveniyoruz." dedi.

Kınama kararının ardından Genel Kurula hitap eden Sinirlioğlu, "Uluslararası toplum, böyle bir saldırganlığa seyirci kalamazdı. Bugün itibarıyla öyle olmadığı için gurur duyuyorum. Bu tarihi karardaki çağrı ve taleplerin kulak ardı edilmeyeceğini umuyor ve güveniyoruz." dedi.

Sinirlioğlu, Rusya'ya, "askeri operasyonlarını durdurması, tüm güçlerini Ukrayna’dan çekmesi, Ukrayna’nın Donetsk ve Lugansk bölgelerine ve Kırım’ı işgaline ilişkin kararını geri alması" çağrısında bulundu.

Ukrayna’daki işgal hareketine "acil bir insani ara vermesi" gerektiğini vurgulayan Sinirlioğlu, "ciddi bir angajmanla" müzakere masasına geri dönmek için hala çok geç olmadığını belirtti.

feridun sinirlioğlu ukrayna rusya ukrayna savaşı bm kınama kararı kırımın işgali