Türkiye'nin En Yaşlı İnsanlarından Nuriye Babat Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Ülkemizin en yaşlı insanlarından biri olan Nuriye Babat 113 yaşında hayatını kaybetti. Nuriye Babat'ın 8 çocuğu ve 500'den fazla torunu bulunuyordu.

Hayatı boyunca 3 padişah ve 12 cumhurbaşkanı gören Nuriye Babat, 113 yaşında yaşamını yitirdi. Resmi kayıtlara göre 113 yaşında hayata gözlerini yuman Babat'ın torunları, aslında 125 yaşında olduğunu tahmin ediyor.

Batman Pazaryeri Mahallesi'nde çocukları ve torunlarıyla birlikte yaşayan Nuriye Babat'ın 8 çocuğu, bazıları torunlarının torunları olmak üzere 500'den fazla torunu bulunuyordu.

8 Kasım'da vefat eden Babat, Beşiri'ye bağlı Örmegözü köyündeki Kanireval Mezarlığı'nda defnedildi.

"125 Yaşındaydı Diye Tahmin Ediyorum"

Annesinin sessiz ve sakin biri olduğunu, zaman zaman kendilerine Atatürk dönemini anlattığını belirten Yusuf Babat (64) "Kendi halinde biriydi. Annem resmi kayıtlarda 1909 doğumludur ama gerçekte öyle değil. 125 yaşındaydı tahmin ediyorum ben. O tarihlerde şimdiki gibi nüfusa hemen doğumdan sonra kaydedilemiyordu. Annem Atatürk zamanını bile gördü. Bazen o tarihlerden bize bir şeyler anlatırdı. Annemi kaybettiğimiz için son derece üzüntülüyüz. Allah´ın takdiridir. Hepimiz o yolda gideceğiz" diye konuştu.

"Bize Mustafa Kemal Atatürk'ü Anlatırdı"

Nuriye Babat'ın bakımıyla ilgilenen torunu Abdullah Babat (47) ise "500'den fazla torunu var. Sağlık durumu iyiydi. En son 1 ay önce bir rahatsızlığı oldu. Hastaneye götürdüm. Tedavi gördü. Birkaç gün yoğun bakımda kaldıktan sonra onu tekrar eve götürdük. Bakıma muhtaçtı. Onunla ben ve eşim ilgileniyorduk. Bazen oturup muhabbet ediyorduk. Bize Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatırdı. 'Mustafa Kemal böyleydi, şunları yapardı' diye. Allah rahmet eylesin. Üzgünüz" ifadelerini kullandı.

türkiye en yaşlı insanlarından nuriye babat hayatını kaybetti