Türkiye'nin İlk Başörtülü Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı: Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Mezunu

TAKİP ET

Kübra Güran Yiğitbaşı, Türkiye'nin ilk başörtülü valisi oldu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gece yarısından sonra imzaladığı kararnameyle 10 ilin valisini görevden aldı, 20 ilin valisini ise değiştirdi.

9 Vali Merkeze Çekildi: AKP'li Hüseyin Kocabıyık'ın Eşi Uşak Valisi Funda Kocabıyık da Var


Daha önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı olan Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Valisi olarak tayin edildi.

Ankara'da 1979 yılında dünyaya gelen Kübra Güran Yiğitbaşı, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nden mezun oldu.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü'nde "Baba Yoksunluğunun Çocuk Üzerindeki Etkisi" üzerine çalışan Yiğitbaşı, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde "İkna Edici İletişim Sürecinde Siyasal Mesaj Tasarımı" adlı tezle doktora yaptı. Aynı fakültede Gazetecilik Bölümü araştırma görevlisi olarak ve doktor öğretim üyesi olarak görev yapan Yiğitbaşı Marmara Üniversitesi'nde Dekan Yardımcısı, Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi, Anabilim Dalı Başkanı ve Kurumsal İletişim Koordinatörü olarak görev yaptı.

2019'da Basın İlan Kurumu Genel Kurul Temsilcisi tayin edilen Yiğitbaşı, son olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı. 

Eşi Gezi Davası Kararını Eleştiren Uşak Valisi Saatler İçinde Görevden Alındı