Türkiye'nin İlk Kadın Belediye Başkanının Heykeline Saldırı

TAKİP ET

Mersin'de 1950 yılında yapılan yerel seçimlerde belediye başkanı seçilen, Türkiye'nin ilk kadın il belediye başkanı Müfide İlhan'ın heykelinin baş ve 2 eli çalındı

Türkiye'nin ilk kadın "il belediye başkanı" seçilen Müfide İlhan'ın Mersin'de Yenişehir ilçesi Adnan Menderes Bulvarı'ndaki Kültür Park'ta bulunan heykeline, 4 ay arayla 2’nci kez zarar verildi.

Belediye personeli, parktaki rutin kontrollerde, Müfide İlhan’ın heykelinin baş ve 2 elinin yerinde çalındığını fark etti.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi'nde Kültür Park Saha Sorumlusu Kerem Açıkel, "26 Temmuz'da sahadaki personelimizin rutin kontrollerinde, Müfide İlhan heykelinin baş kısmının ve 2 el kısmının koparılarak çalındığı fark edildi. Bunun üzerine emniyete gerekli başvurularda bulunularak, hırsızlıkla ilgili hukuki süreç başlatıldı" dedi.

2 Mart 2022 tarihinde de yine aynı olayı yaşadıklarını ifade eden Açıkel, "O olayda da yine heykelin baş ve el kısımları çalınmıştı" dedi.

Açıkel, Müfide İlhan'ın heykelinin zarar görmesiyle ilgili hukuki süreci yakından takip edeceklerini söyleyerek, "Müfide İlhan heykelinin en kısa zamanda restorasyonunu gerçekleştireceğiz. Heykeli en kısa zamanda eski haline getireceğiz" dedi.

müfide ilhan ilk kadın belediye başkanı mersin heykel heykele saldırı