Türkiye'nin NATO Üyeliğine Onay Verdiği İsveç Başbakanı'ndan 'İade' Açıklaması: Böyle Bir Dosya Geldi mi Bilmiyorum

TAKİP ET

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde İsveç'in NATO üyelikleri ve Türkiye ile ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fikir değiştirmesi sonucunda Türkiye'nin onaylamasıyla NATO Liderler Zirvesi’ne davet edilen İsveç Başbakanı Magdalena Andersson basına konuştu.

Andresson, İsveç ve Finlandiya’dan 33 kişinin Türkiye’ye iadesi konusunda Türk basınında çıkan haberlere ilişkin, “Böyle bir dosya geldi mi bilmiyorum. Bunları yetkililer ile birlikte yasalar çerçevesinde ele alacağız.” dedi.

Andersson, “Suçluların iadesiyle ilgili tüm işlemlerde İsveç yasalarını, uluslararası hukuku ve tabii ki Avrupa Konvansiyonu’nu gözetmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ise “İsveç ve Finlandiya’nın bu sözü edilen PYD, YPG ve Türkiye’nin FETÖ olarak adlandırdıklarına, silah ve para gibi Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden bir konuda destek vermeyeceği yönünde anlaştık” dedi.

İsveç vatandaşlarının sınır dışı edilemeyeceğini belirten Başbakan Andersson, “Türkiye ile yaptığımız görüşmede uluslararası hukuka uyacağımızı belirttik, terörist olmayanın endişe duymasına gerek yok” diye konuştu.

nato türkiye erdoğan magdelana andersson iade iade açıklaması isveç isveçin natoya üyeliği