Türkiye Psikiyatri Derneği, Depremzedeler İçin Çevrim İçi Psikososyal Destek Sistemi Oluşturdu

TAKİP ET

Türkiye Psikiyatri Derneği, deprem bölgesinde yaşayanlar için çevrim içi (online) ruhsal sağlık ve psikososyal destek sistemi oluşturdu.

Türkiye Psikiyatri Derneği, depremden doğrudan etkilenenler ve deprem bölgesinde hizmet veren sağlık çalışanlarına için çevrim içi (online) ruhsal sağlık ve psikososyal destek sistemi oluşturdu.

Dernek üyesi gönüllü psikiyatristlerle randevu alarak görüntülü görüşme (videokonferans) imkanı sunan sistem, depremin yarattığı travma ve stresle baş etmeye yardımcı olmayı amaçlıyor.

Sistemden yararlanmak isteyenler için sistem arayüzünde dikkat etmesi gereken bazı noktalar şöyle belirtildi

Çevrim içi görüşmeler, yüz yüze psikiyatrik muayene, takip ve tedavi yerine geçmez. Bu platformda ilaç tedavisi verilmez, reçete veya ilaç raporu düzenlenmez. Bu görüşmeler, yüz yüze hizmetin mümkün olmadığı durumlarda sağlık hizmetine erişim sağlamak için tasarlanmıştır.

Çevrim içi görüşmelerde acil müdahale imkanı bulunmaz. Kendinize veya başkalarına zarar verme, intihar gibi düşünceleriniz varsa çevrim içi görüşme yapmak yerine en yakın psikiyatri merkezine başvurmanız tavsiye edilir.

Çevrim içi görüşme yaptığınız psikiyatrist, sizin için daha uygun olduğunu düşündüğü takdirde sizi yüz yüze görüşme için yönlendirebilir.

Bu görüşme kaydedilmez. Görüşme sırasında sizin dışınızda kimsenin bulunmaması gizlilik ilkesine uygun olacaktır. Ancak psikiyatristinizin bilgisi dahilinde bir yakınınız görüşmeye katılabilir.

'Deprem Sonrası Ruhsal Sorunlar için TPD Çevrim İçi Destek Sistemi' platformuna ulaşmak için tıklayın.

türkiye psikiyatri derneği psikososyal destek Deprem Sonrası Ruhsal Sorunlar için TPD Çevrim İçi Destek Sistemi depremzede