Türkiye Şeker Fabrikaları'nın 17 Milyonluk İhalesini AKP'li Başkan Aldı

TAKİP ET

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'nun 2019 yılındaki 15 milyon TL'lik torba ihalesini alan AKP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci, şimdi de Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü'nden 17 milyon TL değerinde ihale aldı.

ÜNAL Sentetik Dokuma Sanayii ve Ticaret AŞ’nin sahibi olan AKP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci'nin, Türkiye Şeker Fabrikaları A Ş. Genel Müdürlüğü tarafından açılan ihalede en büyük payı aldığı iddia edildi.

Türkiye Şeker Fabrikaları A Ş. Genel Müdürlüğü 9 Haziran’da "Astarsız polipropilen kristal şeker ambalaj torbası" ihalesi açtı. 5 firmanın kazandığı ihalede en büyük payı alan Özkeçeci’nin şirketi, ihalenin 17 milyon 296 bin 500 TL’si için 17 Temmuz’da müdürlükle sözleşme imzaladı. Şirketin müdürlüğe 18 Temmuz’dan 31 Aralık’a kadar torba satması kararlaştırıldı. Cumhuriyet'e konuşan CHP Şahinbey İlçe Başkanı Zeki Gürsel ise şunları söyledi:

"Sık sık aldığı devlet ihaleleri ile gündeme gelen AKP Gaziantep İl Başkanı ve birçok AKP’li yöneticilerin aldıkları ihaleler elbete kafamızda soru işareti bırakıyor.İktidar olan bir partinin il başkanı ve yöneticilerinin devlet ihalelerine girmesi kesinlikle etik değil.Madem hizmet etmek için bu göreve talip oldunuz ve o koltuklara oturdunuz, o zaman bu tür ihalelerden uzak durmalısınız. Kamuoyu vicdanı adına soruyorum; AKP İl Başkanı olmasa bu kadar çok ihale alabilir miydi?" 

Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci ihaleyi akpli başkan aldı ünal sentetik Türkiye Şeker Fabrikaları A Ş. Genel Müdürlüğü Türkiye Şeker Fabrikaları'nın 17 Milyonluk İhalesini AKP'li Başkan Aldı chpli zeki gürsel a