Türkiye Semerkant'ta Başkonsolosluk Açıyor

TAKİP ET

Özbekistan'a yeni Büyükelçi olarak atanan Olgan Bekar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımıyla 7 Mart'ta açılışı yapılacak Semerkant Başkonsolosluğuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar, Semerkant'ta açılacak başkonsoloslukla ilgili "Türkiye Cumhuriyeti, Özbekistan’ın bağımsızlığını 1991'de ilk tanıyan ülke olarak aynı zamanda Taşkent’te ilk büyükelçiliği açan devlettir. Bunun verdiği tarihi sorumlulukla Türkiye, Özbekistan’da Başkonsolosluk açma kararını ilk alan ülke olmuştur." dedi.

Bekar, "Özbekistan’ın bağımsızlığını sıfır noktası olarak alırsak, modern dönemde Türkiye ve Özbekistan Cumhuriyetleri arasındaki ilişkilerin en verimli olduğu dönemdeyiz." diyerek ortak kültür, dil, din ve geçmişe sahip kardeş halkları olan iki dost ve kardeş Türkiye ile Özbekistan arasında çok yönlü ve derin iş birliklerinin gelişmekte olduğunu belirtti.

Açılış 7 Mart'ta

Bekar, "İş birliğimizi ticaretten kültüre, enerjiden turizme kadar olabilecek tüm alanlarda geliştiriyor ve derinleştiriyoruz. Ortak projelerimizin sayısı her geçen gün artıyor." dedi ve  "Taşkent’te Özbekistan’daki ilk Büyükelçiliği açarken yaşanan duyguların bir benzerini yaşamamıza vesile olan Semerkant Başkonsolosluğumuzun açılış töreni, 7 Mart’ta Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve Özbekistan Dışişleri Bakanı Sayın Abdülaziz Kamilov’un teşrifleriyle yapılacaktır. Kadim Semerkant’ın Başkonsolosluğumuza daimi olarak kucak açmasının bizler için anlamı çok büyüktür. Özbekistan ve Türkiye arasındaki daimi dostluk ve kardeşlik bağlarının bir nişanesi olacak Semerkant Başkonsolosluğumuzun, ikili ilişkilerimize ve halklarımıza yönelik kıymetli hizmetlerde bulunacağına tüm kalbimle inanıyorum." diye ekledi.

 

türkiye özbekistan semerkant başkonsolosluk olgan bekar