Türkiye Son 10 Yılda En Çok Otoriterleşen İlk 10 Ülke Arasında

TAKİP ET

'2021 Demokrasi Raporu'na göre; Türkiye demokrasisi en ciddi düzeyde zarar gören ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

İsveç merkezli V-Dem Enstitüsü'nün '2021 Demokrasi Raporu'na göre, Türkiye son 10 yılda en çok otoriterleşen ilk 10 ülke içerisinde yer aldı.

Yıllık raporlarını sunan V-Dem Enstitüsü, 2020 yılı boyunca özellikle Covid-19 salgını ve önlemlerinin 144 ülkedeki demokratik gelişmeyi nasıl etkilediğini inceledi. Rapora göre, 2010'dan 2020'ye doğru olan değişimde Türkiye en çok gerileyen 3. ülke oldu. İlk iki sırada ise Polonya ve Macaristan yer aldı. Brezilya, Sırbistan ve Hindistan da en kötü düşüşü yaşayan ilk 10 ülke arasında yer aldı.

179 ülkenin değerlendirildiği Liberal Demokrasi Endeks listesinde ise Türkiye; Kongo ile Ruanda'nın arasında 149. sırada yer buldu. Listenin ilk 10'u ise; Danimarka, İsveç, Norveç, Kosta Rika, İsviçre, Yeni Zelanda, Finlandiya, Almanya, Estonya ve Hollanda ülkelerinden oluştu.

Listenin sonunda Eritre, yer alırken, Kuzey Kore, Yemen, Suriye, Türkmenistan ve Çin alt basamaklarda kalan ülkelerden oldu.

 

 

otorite türkiye isveç v-dem demokrasi raporu