'Türkiye, Suriye Muhalefetinin Ülkeden Ayrılmasını İstedi' İddiası

TAKİP ET

İran basını, Türkiye'nin Suriye'deki muhalefetin ülkeden ayrılmasını istediğini iddia etti.

(Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Salim el-Muslat) Gazete Duvar'ın haberine göre İran'ın faşist molla rejimine yakınlığıyla bilinen Tasnim haber ajansı, Türkiye'nin Suriye'deki Beşar Esad muhalifi gruplardan Suriye'den ayrılmalarını istediğini iddia etti.

Habere göre ismi açıklanmayan bir Türk yetkili, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Salim el-Muslat ile bir toplantı yaparak ülkeden ayrılmalarını istedi.

"Suriye'den Ayrılın" Teklifi

İddiaya göre Türk yetkili el-Muslat'a "Ankara'nın Şam ile ilişkileri yeniden tesis etmeye kararlı olduğunu ve Suriye muhalefet güçlerinin de bu gerçeği kabul etmesi gerektiğini" belirterek Suriye muhalefetinin "yeni bir ülke bulması" ve Türkiye'deki tüm siyasi faaliyetlerine son vermesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca SMDK'nın Ankara'nın bu talebini kabul ettiği, el-Muslat'ın Suudi Arabistan'a gitmeyi, Suriye Geçici Hükümet Başkanı Abdurrahman Mustafa'nın ise Ürdün'e gitmeyi teklif ettiği iddia ediliyor.

Çavuşoğlu Kısa Süre Önce Görüşmüştü

AKP'li Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu kısa bir süre önce SMDK Başkanı Salim el Muslat, Müzakere Komisyonu Başkanı Bedir Camus ve Suriye Geçici Hükümet Başkanı Abdurrahman Mustafa ile buluşmuştu.

türkiye suriye muhalefetinin ülkeden ayrılmasını istedi iddiası salim el-muslat muhalif ve devrimci güçler ulusal koalisyonu başkanı suudi arabistan ürdün şam ankara iran tasnim