Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım Forumu'na Katılan Nebati: Bizi Çalıştırın, Çalışın, Birlikte Çalışalım

TAKİP ET

Suudi Arabistan Yatırım Bakanı El Falih, Türkiye'ye resmi ziyareti kapsamında İstanbul'daki Türkiye-Suudi Arabistan İş ve Yatırım Forumu'na katıldı.

İstanbul'da Türkiye-Suudi Arabistan İş ve Yatırım Forumu düzenlendi.

 Foruma katılan AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Arapça başladığı konuşmasında bakandan "Dostum" diye bahsedip "Suudi kardeşlerimi sevgi ve hasretle selamlıyorum" dedi.

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Ankara ve Riyad ilişkilerinde finans sektörünün en önemli kısmı teşkil ettiğini belirtip ticaret hacminin artilmasi gerektiğine yönelik konuştu: 

2021'deki iki ülke arasındaki 3,7 milyar dolarlık ticaret hacmi 2022'de 4,2 milyar dolara çıktı. 4 yıllık boşluğu kapatmak için daha fazla çalışmamız lazım. Gideceğiz, geleceğiz karşılıklı olarak. Bu resmi toplantılar haricinde de; beklemeksizin işlemleri daha hızlı hale getirmek için efor sarfetmemiz lazım.

Bizim taraftan herhangi bir sıkıntı olmayacak. Sayın Prens'in iradesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güçlü duruşu ile ilişkiler mükemmel hale gelmiş durumda. Bu irade ve duruşu hiç kimse zedeleyemez. Bu ilişkilerin somut çıktılarını bir an önce oraya koymamız lazım. Bu duruşla kısa sürede 10 milyar dolara çıkar. Ama yeter mi? Yetmez. Eğer biz bununla sınırlıysak bu gibi toplantıları hiç yapmayalim.

Çalışın, çalıştırın bizi, çalışalım hep beraber. Eğer sizin 2030 hedefleriniz varsa iki ülke ticaret hacminde 30 milyar doları bir an önce görmemiz lazım. Bu forum, işte bunun kapısını açacaktır.

Kızılelmamız var. Sayın Bakan tavsiye ederim. Ekibinizle birlikte fırsatınız varsa bizzat yerinde görmeniz gerek, size bu uçağı göstermek isteriz. Kızıl Elma büyük bir gurur abidesi. TOGG, ileri teknolojide attığımız adımların kanıtı. O da önemli. 

suudi arabistan türkiye suudi arabistan yatırım forumu nureddin nebati