Türkiye Tacikistan'a Bayraktar Satıyor: Kırgızistan'ın Uyarısına Ankara 'It's Business' Cevabını Verdi

TAKİP ET

Türkiye, Kırgızistan sınırını daha önce ihlal eden Tacikistan'a Bayraktar satıyor.

Türkiye, soydaş Kırgızistan topraklarını defaatle ihlal eden ve çatışmalara neden olan Tacikistan'a Bayraktar satma kararı aldı.

Kırgızistan basınından Kloop'un haberine göre 27 Nisan'da parlamentoda konuşan Dışişleri Bakanı Jeenbek Kulubaev satışın gerçekten yapılıp yapılmadığına ilişkin iddialara, "Biz Türk tarafıyla konuştuk. Kırgızistan ile Tacikistan arasındaki sorunlar çözülmeden bunun tehlikeli olduğunu ilettik ama Türkiye’den gelen cevap ‘Bu ekonomik bir iş sonuçta’ oldu" cevabını verdi.

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Bayraktar’ın satışı hakkındaki bütün bilgiler aldıktan sonra yeniden görüşeceklerini söyledi.

Tacikistan ve Kırgızistan arasındaki sınır problemleri nedeniyle daha önce çatışmalar meydana gelmiş ve iki taraftan kayıplar bildirilmişti. İnsan Hakları İzleme Örgütü, silahlı sivil Taciklerin Kırgız köyü Kok-Terek'i basarak köydeki 17 evin tamamını yaktığını bildirdi. 1 Mayıs 2021'de meydana gelen olayda çift taraflı ateşkesi ihlal eden Tacik güçleri sivillere ateş açmış, Kırgız ordusu olaya dahil olmuştu.  

türkiye tacikistan bayraktar sattı kırgızistan uyarısına ankara its business cevabını verdi