Türkiye Üç Maymunu Oynadı! 3 Uygur Çin'e Teslim Edildi

TAKİP ET

Endonezya'da tutukluluklarına son verilen 3 Uygur Türkünün Türkiye'ye getirilmesi için yürütülen kampanya, hükumet duyarsız kalınca sonuç vermedi. 3 Türk, idamlarının söz konusu olacağı işgalci Çin'e teslim edildi.

AKP hükumeti, esir Türk yurtlarına ve tutsak Türklere karşı üç maymunu oynamaya devam ediyor. Doğu Türkistan'da gerçekleştirilen sistematik soykırıma BM nezdinde verilen tepkilerin dahi bir parçası olmaktan çekinen hükumet, alışılageldik skandallarına bir yenisini daha ekledi.

5 yıl önce Endonezya'da tutuklanan 3 Uygur Türkü; Abdulbasit Tuzer, Ahmet Mahmud ve Altinci Bayram'ın serbest kalmalarının ardından Çin'e mi teslim edileceği, yoksa Türkiye'ye mi getirileceği tartışılırken Uygurların hayatlarını kurtarabilmek adına başlatılan kampanyayı hükumet görmezden geldi.

Bunun üzerine Çin'in büyük baskısına direnmeyen Endonezya, iddiaya göre '6 bin dolar karşılığında' 3 Uygur Türkünü Çin'e teslim etti. Tuzer, Mahmud ve Bayram'ın işgalci ÇKP'nin sözde mahkemeleri tarafından idam edilmeleri büyük bir olasılık olarak değerlendiriliyor.

Abdulbasit Tuzer Ahmet Mahmud Altinci Bayram endonezya çin idamları söz konusu iade talebi 6 bin dolar karşılığında iade edildi