Türkiye Uluslararası Mafyaların Sığınağı Haline Geliyor

TAKİP ET

Türk vatandaşlığı satın alarak Avrupa polisinden kaçan iki kokain kaçakçısının Belçika'ya iadesi reddedildi. Daha önce de Hollandalı bir kartel liderinin iadesi reddedilmişti ve Afgan bir mafya liderinin Türkiye'ye yerleştiği ortaya çıkmıştı.

İddiaya göre Türk vatandaşlığı satın alarak Avrupa polisinden kaçan iki kokain kaçakçısının Belçika'ya iadesi reddedildi. 

Avrupalı ​​yetkililer, Türk vatandaşlığı satın alan suçluların daha önce 2020-2022 yılları arasında tonlarca kokain kaçakçılığı yaptığını belirtti.  Türkiye'nin Belçika'ya iadelerini reddettiği Bosnalı Sani el Murdaa ve Arnavut Fljamur Sinanaj bu yılın başlarında Interpol tarafından kırmızı bülten ile aranıyordu. Saraybosna ve Belgrad'dan kaçan ikili 450.000 dolar karşılığında Türk vatandaşlığı satın alarak Avrupa polisinden kurtuldu.

Belçikalı savcılar, polis ve dışişleri bakanlığı yetkilileri kayıtlara ilişkin yorum yapmadı fakat Belçika Federal Polisi'nden bir yetkili durumun ayrıntılarını doğruladı.

Yetkilinin, VICE News'e "Türkiye'nin Altın Vize ve vatandaşlık politikalarının, nakit parası olan herkesin neredeyse bir gecede vatandaş olmasını çok kolaylaştırıyor." dediği belirtildi.

Daha önce de Hollanda, bir diğer kokain kaçakçısı Jos Leijdekkers'ın, kartelini Türkiye'den yönettiğini iddia etmişti. Diğer iki mafya lideri gibi bu isim de Türk vatandaşlığı taşıdığı için iade edilmemişti. Türkiye Leijdeckers'i tutuklamayı reddetti fakat yapılan bir operasyonda 1 milyar Türk lirası ele geçirildi.

Yine daha önce Afgan mafya lideri Sangar Ahmadi'nin Türkiye'ye yerleştiği ortaya çıkmıştı. İsrailli bir mafya lideri İstanbul'da yakalanırken, Sırp bir mafya liderinin İstanbul'daki evinin bahçesinden cesetler çıkmıştı.

 

 

Fatih Altaylı: Sarıyer'de Sırp Mafya Liderinin Bahçesinde 3 Kadın Cesedi Bulunmuş

mafya uluslararası mafya kokain kaçakçılığı göçmen mafya balkan mafya afgan mafya kokain mafya sığınmacı sığınmacı mafya