Türkiye ve ABD'den İki Şeriatçı Teröriste Ortak Yaptırım

TAKİP ET

ABD Hazine Bakanlığı, Suriye'deki iki terör örgütüyle bağlantılı iki kişiye yaptırım uygulama kararı aldı. Karar, Türkiye ile işbirliği içinde alındı.

ABD Hazine Bakanlığı, Suriye’deki iki terör örgütüyle bağlantılı iki kişiye yaptırım uygulama kararı aldı. Karar, Türkiye ile işbirliği içinde alındı.

Terör Örgütlerinin Finansmanını Hedef Aldılar

ABD Hazine Bakanlığı, Suriye’de faaliyet gösteren şeriatçı terör örgütleri Heyet Tahrir el Şam (HTŞ) ve Katibat al Tawhid wal Jihad (KTJ) örgütleriyle bağlantılı iki kişiye ‘terörizm bağlantılı’ yaptırımlar uyguladığını duyurdu. Yaptırım kararı, ABD ve Türkiye’nin ortak çalışması sonucu alındı.

Yaptırım listesine giren isimler Omar Alsheak ve Kubilay Sarı. Omar Alsheak, HTŞ’nin liderlerinden biri olarak tanımlanıyor. Kubilay Sarı ise Türkiye’deki bağışçılardan KTJ adına para toplamakla suçlanıyor.

ABD: “Ortaklarımızla İşbirliğimiz Artıyor”

Konuyla ilgili açıklama yapan Terörizm ve Mali İstihbarat Hazine Müsteşarı Brian E. Nelson, “Terör grupları, uluslararası finans sistemine erişmeye çalıştıkça ortaklarımızla işbirliğimiz, bu kolaylaştırma ağlarını etkili bir şekilde sekteye uğratma kabiliyetimizi artırıyor” dedi.

Nelson, söz konusu yaptırım kararının, ABD ve Türkiye’nin 5 Ocak’ta DEAŞ’ın kilit finans ağını hedef alan ortak eylemlerinin ardından geldiğini de hatırlattı.

Türkiye: “Malvarlıkları Dondurduk”

Türkiye Hazine ve Maliye Bakanlığı da internet sitesinden yaptığı açıklamada, yaptırım kararını doğruladı. Bakanlık, “Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasında yürütülen ortak çalışmalar neticesinde gerek ülkemizde gerek çatışma alanları başta olmak üzere başka bölgelerde terör örgütleriyle bağlantılı finansman faaliyeti içerisinde olduğu değerlendirilen 2 gerçek kişinin Türkiye’de bulunan malvarlıkları Resmi Gazete’nin 02.05.2023 tarih ve 32178 mükerrer sayılı kararı ile dondurulmuştur” ifadelerini kullandı.

türkiye abd terörist yaptırım Kubilay Sarı Omar Alsheak