Türkiye ve Azerbaycan Ortak Tatbikat Gerçekleştirdi

TAKİP ET

Türk ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Birleşik Müşterek Tatbikatı kapsamında Azerbaycan'da bir araya geldi. Kara ve hava unsurlarının katılımıyla gerçekleşen tatbikatta F-16'lar da yerini aldı.

Azerbaycan ile Türkiye arasında askeri alanda imzalanan iş birliği anlaşması kapsamında iki ülkenin hava ve kara unsurları bir araya geldi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı; Bakü, Astara, Cebrayıl ve İmişli illerinde tatbikata başlandığını açıkladı. 

 

Kahraman Türk ve Azerbaycan ordusunun icra ettiği tatbikatta kara ve hava kuvvetlerinin yanı sıra özel birlikler, istihkam birlikleri ile füze ve topçu birlikleri de yer aldı. Tatbikatın amacı her iki ordunun bünyesinde bulunan tüm unsurların savaş esnasında koordinasyonlarının sağlanması ve ortak yönetimin iyileştirilmesi olarak belirlendi. 

 

 

Türkiye-Azerbaycan Birleşik Müşterek Tatbikatı’na Türk Hava Kuvvetleri’nden F-16 savaş uçakları da katılım gösterdi. 

 

TAHRAN'A GÖZDAĞI

İran  parlamentosundaki bazı meczupların Azerbaycan'ı günaşırı şekilde tehdit etmesi sonucunda iyice gerilen Bakü Tahran ilişkileri, bu tatbikatla birlikte yeni bir tansiyon zirvesini test etti. Azerbaycan ile İran arasında doğal sınır kabul edilen Aras Nehri üzerinde gerçekleşen tatbikat, Türk düşmanı İran tarafını kızdırdı. İran DMO Kara Kuvvetleri Komutan Yrd. Ali Ekber Purcemşidiyan tatbikatla ilgili "Tatbikat,Kafkasya'nın hassas bölgesinde ve Aras Nehri kıyısında yapıldı. Çeşitli mesajlar içeriyordu." sözlerini kullandı.

 

AKAR DA AZERBAYCAN'A GİTTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile birlikte tatbikata gözlemlemek ve resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'a gitti. Akar "Azerbaycanlı kardeşlerimizle tek yumruk, tek yürek olmaya devam ediyoruz" diyerek Türkiye'nin Can Azerbaycan'a olan desteğini vurguladı. 

 

 

Azerbaycan Türkiye TSK tatbikat f-16 İran Hulusi Akar