Türkiye ve Bulgaristan Arasında Doğalgaz Anlaşması İmzalandı

TAKİP ET

Türkiye VE Bulgaristan arasında yılda yaklaşık 1,5 milyar metreküpe kadar doğalgaz transferi için anlaşma imzalandı.

AKP'li Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Bulgaristan Enerji Bakanı Rosen Hristov’un katılımı ile gerçekleşen törende Türkiye adına imzayı Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Burhan Özcan ile Bulgargaz Genel Müdürü Denitsa Zlateva attı.

Doğal gaz anlaşmasının süresi 13 yıl olacak.

AKP'li Bkan Dönmez Dönmez, imzalanan mutabakat zaptının iki ülke arasında doğal gaz alanındaki işbirliğini ve bağları daha da geliştireceğine inandığını vurgulayarak “Mutabakat zaptı, Balkan coğrafyasının doğal gaz güvenliğinin artırılmasında da önemli bir adım olacaktır. Bu anlaşmanın süresi 13 yıl olacak ve yıllık yaklaşık 1,5 milyar metreküpe kadar bir gaz transferi söz konusu olacak. Başta Bulgaristan olmak üzere Avrupa’nın da doğal gaz arz güvenliğine büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.

Bulgaristan Enerji Bakanı Rossen Hristov imzalanan anlaşmayı "tarihi bir belge" olarak nitelendirdi. Hristov, “Bu anlaşma sayesinde dünyanın tüm doğal gaz üreticilerinden doğal gaz alabilme fırsatını elde etmiş bulunuyoruz. Türkiye’ye kadar ulaşacak gaz miktarlarından bizler de yararlanabileceğiz” ifadelerini kullandı.

türkiye bulgaristan doğalgaz anlaşması fatih dönmez