Türkiye ve KKTC'den Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası-2020 Tatbikatı

TAKİP ET

Doğu Akdeniz'de gerilim artarken Türkiye ve KKTC kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirdi.

Kıbrıs ve Türkiye tarafından KKTC'de gerçekleştirilen Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası-2020 Tatbikatı'nda, F-16 savaş uçaklarının da katılımıyla hava hücum görevi ve yakın hava desteği görevleri tamamlandı.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı arasında karşılıklı eğitim, iş birliği ve birlikte çalışabilirliğin geliştirilmesi amacıyla her yıl planlı olarak yapılan tatbikat bu sene de tekrarlandı.

Tatbikat, Türkiye’den hava, deniz ve kara havacılık unsurlarının da katılımıyla hava hücum, muharebe arama kurtarma harekatı tatbikatı ve eş zamanlı tabur görev kuvveti tatbikatları şeklinde gerçekleştirildi.

6-10 Eylül arasındaki tatbikata ilişkin Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yeni görüntüler paylaştı. Videolarda Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 savaş uçaklarının da katılımıyla gerçekleştirilen hava hücum görevi ve yakın hava desteği görevlerine ilişkin anlar yer aldı.

msb kıbrıs kktc f16 uçakları tatbikat doğu akdeniz türkiye yunanistan Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası hava deniz kara kapsamlı tatbikat türkiye ve kıbrıs akdenizde tatbikat gerçekleştirdi