Türkiye ve Özbekistan Askeri Tatbikat Gerçekleştiriyor

TAKİP ET

Özbekistan'ın Tirmiz şehrinde Türkiye ve Özbekistan orduları ortak askeri tatbikat gerçekleştirmeye başladı.

Özbekistan’ın Tirmiz şehrinde Türkiye ve Özbekistan orduları ortak askeri tatbikat gerçekleştirmeye başladı. Bugün itibariyle başlayan tatbikatın, 27 Mart’a kadar devam edeceği bildirildi.

Tatbikatın açılış töreninde, Özbekistan Savunma Bakanlığı yetkilisi Laziz Usmanov, Güney Operasyon Bölge Komutanı Polat Satvaldiyev ve Türkiye Özel Harekat Tugay Komutan Yardımcısı Rüştü Töredi ile iki ülke özel harekat kuvvetleri mensupları hazır bulundu.

Özbekistan ve Türkiye askerleri, ortak tatbikat için Özbekistan’ın Tirmiz kentinde bir araya geldi. Ortak tatbikatın ilk gününde, Özbekistan ve Türkiye askerleri geçit töreni yaptı.

Türkiye ve Özbekistan milli marşları ile askerlerin geçit töreninin yapıldığı tatbikat kapsamında askeri taktikler ve bir çok ortak eğitim programı hayata geçirilecek. Bununla birlikte, 24 Mart’ta ülkeye gidecek olan Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, 25 Mart tarihinde ortak tatbikatı yerinde izleyecek.

özbekistan türkiye ortak askeri tatbikat düzenliyor yapıyor gerçekleştiriyor bugün 27 mart geçit tören düzenlendi başladı