Türkiye ve Suriye Can Çekişirken, AB'nin Öncelikli Konusu Kaçak Göçmenlere Karşı 'Tedbir' Almak

TAKİP ET

Türkiye'ye "Suriye ile sınır kapılarını aç" diyen Avrupa Birliği, her iki ülkede de insanlar hayatını kaybederken öncelikli konusunu "düzensiz göç" olarak belirledi.

AKP istibdadı ile birlikte Türkiye'yi sığınmacı cennetine çeviren AB, Türkiye ve Suriye'de insanlar can çekişirken kaçak göçmen konusunu konuştu.

Türkiye ve Suriye'deki depremlerin etkisi, Avrupa Birliği'nin (AB) gündemine sığınmacı akışını engelleme konusunu getirdi. AB üyesi ülkeler, Avrupa Konseyi toplantısında bu durumla ilgili olarak kararlar aldı.

Avrupa Birliği Başkanı Ursula von der Leyen, "Sınırlarımızı güçlendirmek ve düzensiz göçü engellemek için harekete geçeceğiz" açıklamasında bulundu. 27 AB ülkesi, "dış sınırların daha etkin kontrol edilmesi, geri kabul ve geri dönüş politikalarının güçlendirilmesi, Göç ve Sığınma Paktı üzerinde çalışma" yönünde karar aldı.

AB tarafından, sınırları kontrol etmek ve düzensiz göçü engelleme konusunda, araç ve kameralardan gözlem kulesine kadar, mobil ve sabit altyapılara dönük bir bütün paket hazırlanacağı bildirildi. Ayrıca, AB'nin öncü projeler oluşturması ve Frontex, AB Sığınma Ajansı ve Europol'un bu projelere destek olması planlandı.

 

türkiye suriye deprem depremzede avrupa birliği ursula von der leyen afet