Türkiye'ye Gelen Stoltenberg'den İsveç ve Finlandiya Mesajı

TAKİP ET

AKP'li Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'ye ziyarette bulunan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile ortak basın toplantısı düzenledi.

AKP'li Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'ye gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile İstanbul'daki Dışişleri Bakanlığı temsilciliğinde bir araya geldi.

İkili görüşme sonrası Çavuşoğlu ve Stoltenberg kameraların karşısına geçti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin Tahıl Koridoru anlaşmasında oynadığı kritik role dikkat çekti. AKP'li Bakan Çavuşoğlu ise "Rusya'nın tahıl ve gübresine tüm dünyanın ihtiyacı var" diye konuştu.

AKP'li Bakan Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik sürecine ilişkin, "Esas olan, muhtırada yer alan unsurların uygulanması. Üçlü memorandumdaki bazı adımlar atıldı ama tamamen uygulandığı söylenemez. İki ülkeden terörle mücadelede somut adımlar görmek istiyoruz. Silah ambargosunun kaldırılması önemli ancak bunun kalıcı olması gerekiyor" dedi.

"İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olmalarının zamanının geldiğini düşünüyorum" diyen NATO Genel Sekreti Stoltenberg ise "Türkiye, NATO'nun önemli müttefikidir ve ortak güvenliğimize büyük katkılarda bulunmaktadır. İsveç ve Finlandiya terörle mücadelede Türkiye ile çalışmaya hazır." ifadelerini kullandı.

nato isveç finlandiya Stoltenberg