Türkiye'ye Kaçak Girişlerde Afganlar İlk Sırayı Kimseye Kaptırmadı

TAKİP ET

Şeriatçı terör örgütü Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesiyle yaşanan göç dalgasıyla beraber bu yıl Türkiye Cumhuriyeti sınırlarından en çok Afganlar girdi.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan verilere göre 2021 yılında 1 Ocak'tan 16 Aralık'a kadar 154 bin 766 düzensiz göçmen yakalandı. Bu sayı 2020 yılında 122 bin 302'ydi


İlk Sıra Afganların

 
Yakalanan düzensiz göçmenler arasında Afganlar 66 bin 108 ile en yüksek sayıya ulaştı. Şeriatçı terör örgütü Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesiyle Afganlar yoğun bir göç dalgası yaşattı. Özellikle yaz aylarında Türkiye'nin doğu sınırlarından giren Afganların görüntüleri birçok kez basına düştü. 


İkinci Sırada Suriyeliler Var

 
İkinci sırada ise Türkiye'deki mevcut sayıları artık anavatanlarındaki sayıyı neredeyse geçecek olan Suriyeliler yer aldı. Bu yıl Türkiye'ye kaçak göçle giren Suriyelilerin sayısı 22 bin 334 oldu. 2020 yılında Türkiye’de yakalanan Suriyeli göçmen sayısı ise 17 bin 562 olarak kayıtlara geçmişti.


AB, Göçmenlerin Türkiye'de Kalmasından Memnun


Sınırları içerisinde mülteci görmek istemeyen Avrupa Birliği, yaşanan göç dalgalarına karşı Türkiye'nin bir set görevi görmesi için AKP iktidarına büyük destek veriyor. 

afgan göçmenler afgan mülteciler Afganlar düzensiz göç içişleri bakanlığı akp avrupa birliği göç idaresi