Türkiye Yunanistan Görüşmesi 10 Eylül'de Yapılacak

TAKİP ET

Türkiye ve Yunanistan'ın NATO Genel Merkezi'nde gerçekleştireceği görüşmelerle alakalı kritik bir açıklama yapıldı. Toplantı, Türkiye ve Yunanistan heyetleri arasında 10 Eylül'de Brüksel'de gerçekleştirecek.

MSB kaynaklarının verdiği bilgiye göre bugün gerçekeleşecek olan toplantı, NATO Askeri Komite Başkanlığı tarafından 10 Eylül 2020 tarihine ertelendi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg arasındaki görüşme sonrası yapılmasına karar verilen ve NATO karargahında planlanan Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri toplantısı normal şartlarda bugün gerçekleşecekti. 

Doğu Akdeniz’deki gerilimi düşürmek için NATO karargahında bugün gerçekleşmesi planlanan zirve Türkiye ve Yunanistan Doğu Akdeniz’de silahlı güçleri arasında istenmeyen kazaların önlenmesi için görüşme yürütmek üzere bu ay başında anlaşmıştı. Stoltenberg’in başlattığı bu inisiyatif Doğu Akdeniz’deki doğal kaynakların paylaşımı kaynaklı gerilimi azaltmayı amaçlıyordu. Bugün yapılan açıklama ile toplantı ertelendiği duyuruldu.

nato türkiye yunanistan msb görüşme 10 eylülde olacak görüşm ertelendi doğu akdeniz recep tayyip erdoğan nato karargahı brüksel