Türkiye, Yunanistan'a Yangın Söndürme Uçağı Gönderecek

TAKİP ET

Orman yangınlarını söndürmek için çalışmaların devam ettiği Yunanistan'a 2 yangın söndürme uçağı gönderilecek.

Türkiye, iklim değişikliği ssebebiyle meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele eden Yunanistan'a 2 yangın söndürme uçağı gönderecek. 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini ve kararın bu görüşmede alındığını duyurdu.  Twitter hesabından konuya ilişkin bilgi veren Dendias, "Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gerçekleştirdiğimiz telefon konuşmasında bana Türkiye'deki yangınların kontrol altına alınmış olması nedeniyle iki Türk yangın söndürme uçağının Yunanistan'a gönderileceği bilgisini verdi ve kendisine teşekkürlerimi sundum" ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ın Türkiye'ye Uçak Gönderme Talebine Olumsuz Yanıt Verilmişti

Türkiye'nin günler süren orman yangınlarıyla mücadelesine destek vermek isteyen Yunanistan'ın uçak gönderme talebi Türk yetkililer tarafından reddedilmişti. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Türkiye'nin envanterinde yangın söndürme uçağı olmadığını, sadece kiralanan ve yurt dışından yardım olarak gönderilen uçaklarla yangınlara müdahale edildiğini iddia etmişti.

yunanistan yangın uçak orman gönderilecek 2 bekir pakdemirli