Türkiye'de 302 Sağlık Personeli Çin Virüsü Sebebiyle Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Türk Tabipleri Birliğinden yapılan açıklamada, son 24 saatte 5 sağlık çalışanının Çin virüsü sebebiyle hayatını kaybettiği ve son can kayıpları ile birlikte Türkiye'de 302 sağlık personelinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği duyuruldu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), 28 Aralık itibarıyla Türkiye genelinde Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden sağlık personellerinin istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, 302 sağlık çalışanının koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. TTB’nin paylaştığı verilerde doktorların görev yaptıkları iller, branşları ve meslek gruplarına da yer verildi. Buna göre, yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının 274’ünün erkek 28’inin kadın olduğu belirtildi. 

TTB’nin verilerine göre koronavirüs kaynaklı sağlık çalışanı ölümü en fazla İstanbul’da yaşandı. İstanbul’da 59 sağlık çalışanı yaşamını yitirirken, Ankara’da 21, İzmir’de 17, Diyarbakır’da 16, Konya’da 11, Bursa’da 10 sağlık çalışanı hayatını kaybetti. Yaşamını yitiren doktorlar arasında en çok acil kurumlarda ve diyalizlerde görev alan pratisyenler yer alıyor. Hayatını kaybeden 300 kişi arasında 21 pratisyen, 12 aile hekimi, 9 iş yeri hekimi, 7 kadın doğum uzmanı, 7 dahiliye/iç hastalıkları uzmanı, 7 radyoloji uzmanı bulunuyor. 

En fazla can kaybının yaşandığı meslek grubu ise tıp doktorları. 117 ölümle tıp doktorları ölümlerin yüzde 39’unu oluşturuyor. Doktorları ise sağlık sektöründe idari personel, güvenlik görevlisi, şoför, aşçı gibi diğer görevlerde yer alan sağlık çalışanları izliyor. Bu grupta 71 ölüm bulunuyor. Yaşamını yitiren sağlık çalışanları arasında 39 eczacı, 30 teknisyen, 18 hemşire/ebe, 15 diş hekimi, 7 sağlık memuru, 3 veteriner bulunuyor.

TTB, ayrıca Koronavirüs nedeniyle bugün 5 sağlık çalışanının daha yaşamını yitirdiğini açıkladı. Hayatını kaybeden sağlık personellerinin isimleri şu şekilde;

"Denizli’de çalışan Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Hakan Türkoğlu, Trabzon Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde Acil Servis Hasta Kayıt Memuru Hakkı Durna, Mersin’de özel bir hastanede çalışan Ameliyathane Cerrahi Teknisyeni Ramazan Ak, Adana Ceyhan’da görev yapan Eczacı Ömer Gürkan Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Radyoloji Uzmanı Dr. Yavuz Durmuş."

Çin virüsü koronavirüs Covid-19 sağlık personel can kaybı doktor hemşire memur eczacı