Türkiye'de En Çok İzlenen Dijital İçerik Platformları Açıklandı

TAKİP ET

Türkiye'de hizmet vermekte olan video akış platformlarının kullanım oranları açıklandı.

JustWatch'un Türkiye araştırmasına göre Türkiye'de, 2020'nin son çeyreğinde BluTV, Netflix ve Amazon Prime Video sektörün önde gelen firmaları olarak öne çıkmaya devam ediyor. Ana akım haline gelen bu üç dev dışında kalan platformların kullanıcı kaybettikleri görüldü.

2020'nin son çeyreğini kapsayan araştırma, BluTV'nin pazar payının büyüyerek yüzde 44'e ulaştığını ortaya koydu. Netflix ve Amazon Prime Video da kullanıcı kazanırken diğer akış platformları yüzde 4 oranında izleyici kaybetti.

Yapılan araştırmaya göre son çeyreğin en çok tercih edilen video akış platformu, yerli bir dizi ve film platformu olarak hizmet veren BluTV oldu. Pazar payının yüzde 44'üne sahip olan BluTV'yi, dünya genelinde hizmet veren Netflix takip etti. Netflix'in 2020'nin son çeyreğindeki pazar payı, yüzde 25 olarak açıklanırken üçüncü sırada ise Amazon Prime Video, yüzde 18'lik pazar payı ile kendine yer edindi.

netflix AppleTV+ Amazon Prime Video Peacock Discovery+ HBOMax paramount+ paramount AppleTV discovery exxen blutv blu tv exxen acun dijital yayın platform dijital yayın platformu türkiyede en çok hangi netfl