Türkiye'de Her On Kişiden Yedisi Geçim Sıkıntısı Yaşıyor

TAKİP ET

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi tarafından hazırlanan rapora göre Türkiye'de her 10 kişiden 7'si geçim sıkıntısı çekiyor.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından 'pandeminin hane gelirleri üzerindeki yıkıcı etkisi' başlıklı rapor ekonomik sorunları gözler önüne serdi.

Pandemi süreciyle gittikçe hızlanan ekonomik kriz vatandaşı zora sokarak borç sarmalına itiyor. BETAM tarafından hazırlanan raporda vatandaşlar geçim sıkıntısının önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini düşünüyor. Raporda, salgın sürecinde geçim zorluğu yaşadığını söyleyenlerin oranı %70, gıda harcamalarını karşılamakta zorlandığını söyleyenlerin oranı ise %38 olarak belirlendi.

Hanelerin %39.7'lik bir kısmı şayet düzenli gelir elde edemezlerse mevcut birikimlerinin kendilerini ancak 3 ay idare edebileceğini söylüyor. Yüzde 42.7'lik bir kısım ise borçlarının arttığını belirtiyor. 

Araştırmaya göre geçimini sağlamakta zorlananların payı yüzde 19.6'ya yükselirken biraz da olsa zorluk çektiğini söyleyenlerin payı yüzde 41.9'a çıktı. Böylelikle toplumun yarısından fazlasının geçimini sağlamakta zorlandığı ortaya çıktı.

betam ekonomik kriz geçim sıkıntısı rapor araştırma